Koolvisrolletjes met een kleurrijke pastasalade
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 100 g koolvis
- ½ ei
- ½ teentje knoflook
- ½ eetlepel sojasaus
- peper
- 50 g bamboespruiten (uit blik)
- 150 g Chinese kool
- 45 g gekleurde spirelli’s, ongekookt
- ½ citroen
Bereidingswijze:
- Snij de vis in reepjes
- Klop het ei los en voeg het fijngeperste knoflookteentje, de sojasaus en de peper toe
- Snij de uitgelekte bamboespruiten in reepjes en doe ze met de vis bij het ei
- Dompel de koolblaadjes onder in kokend water en laat uitlekken op keukenpapier
- Verdeel de vulling over de koolblaadjes, plooi de zijkanten naar binnen en rol ze op
- Leg de rolletjes naast elkaar in een stoommandje en stoom 15 minuten op volle kracht
- Kook intussen de spirelli’s gaar en giet ze af
- Meng met het sap van de citroen
- Schil de koolrolletjes op de spirelli’s
Gepocheerde tongfilets in mosterdsaus met gekookte bloemkool en groene tagliatelle
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 10 g mosterd
- 50 ml magere yoghurt
- 5 g sjalot
- 10 g augurken
- 250 g bloemkool
- water
- 5 g visbouillonblokje
- 100 g tongfilet
- snuifje zout
- 1 ml olijfolie
- 50 g groene tagliatelle, ongekookt
Bereidingswijze:
- Roer de mosterd door de yoghurt
- Snipper de sjalot en de augurk fijn
- Voeg de fijngesnipperde sjalot en de augurk toe aan het yoghurtmengsel
- Was en snij de bloemkool
- Kook het water en voeg de bloemkool toe
- Laat ongeveer 10 minuten koken
- Breng in een kom water aan de kook (tot juist onder het kookpunt)
- Voeg het bouillonblokje toe
- Rol de tongfilets op en steek vast met een cocktailprikker
- Pocheer de tongfilets in de vloeistof
- Breng in een derde kom opnieuw water aan de kook met een druppel olie en een snuifje zout
- Voeg de tagliatelle toe
- Laat 8 tot 10 minuten koken (zoals op de verpakking staat aangeduid
- Schik de bloemkool, de tongfilets en de tagliatelle op een bord en versier met de mosterdsaus
Farfalle met kalkoen en shii-take
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 3 g maïszetmeel
- 20 ml droge witte wijn
- 25 ml sojasaus
- ½ teentje knoflook
- 125 g kalkoenfilet
- 100 g verse courgette
- 75 g verse shii-take
- 5 ml olijfolie
- 1 g kipbouillonblokje
- 50 ml water
- peper
- muskaatnoot
- 50 g farfalle, ongekookt
Bereidingswijze:
- Meng het maïszetmeel met de witte wijn en de sojasaus
- Pel het knoflookteentje en pers het
- Snij de kalkoenfilet in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus
- Zet dit afgedekt in de koelkast
- Spoel de courgette en dep ze droog
- Snij de courgette in fijne stukjes
- Wrijf de shii-take schoon
- Haal de kalkoenstukjes uit de marinade, dep droog en roerbak ze 5 minuten in een wok
- Voeg in de laatste minuut de marinade toe
- Haal de kalkoenblokjes uit de wok en wrijf de wok schoon
- Breng ondertussen water aan de kook
- Kook de farfalle tot hij gaar is
- Verhit de olijfolie in een wok
- Roerbak de courgettestaafjes en de shii-take gedurende 1 minuut in de olie
- Giet de kipbouillon erbij en breng dit aan de kook
- Voeg de kalkoenblokjes erbij en laat nog even goed doorwarmen
- Kruid naar smaak met peper en muskaatnoot
- Serveer met de gekookte farfalle
|
|
Kippenflapje met tagliatelle
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g kipfilet (1 stuk)
- 60 g bleekselderij
- 300 g tomaten
- 10 radijsjes
- 50 g veldsla
- 75 g cottage cheese
- 1 citroen
- 2 sjalotjes
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 theelepel mosterd
- peper
- zout
- 65 g tagliatelle, ongekookt
- 3 eetlepels balsamico
Bereidingswijze:
- Grill de kipfilet gaar
- Was de schoongemaakte bleekselderij, tomaten, radijsjes en sla
- Snij de takjes bleekselderij in kleine stukjes en de sla in fijne reepjes
- Meng de cottage cheese met het sap van 1 citroen, de fijngehakte sjalotjes, de tomatenpuree, de mosterd, de bleekselderij en de helft van de fijngesneden radijsjes
- Breng op smaak met peper en zout
- Schep het cottage cheese-mengsel op de gehalveerde kipfilets
- Maak er twee flapjes van en prik eventueel vast met houten prikkers
- Kook de tagliatelle gaar
- Snij de tomaten in schijfjes en schik ze met de fijngesneden sla naast een kippenflapje
- Dien op met tagliatelle en giet er enkele eetlepels balsamico over
Gestoomde tongrolletjes met paprikasaus en pasta
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 90 g tomaat
- 15 g sjalotje
- 500 ml water
- 30 g ijsbergsla
- 100 g gefileerde tong
- zout
- peper
- 35 g volkoren tagliatelle, ongekookt
- 40 g rode paprika
- 1 eetlepel magere melk
Bereidingswijze:
- Ontvel de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes
- Pel en snipper het sjalotje
- Meng de sjalotsnippers met de blokjes tomaat en laat ze uitlekken in een zeef
- Was de slabladeren en snijd de harde nerven er wigvormig uit
- Maak de slabladeren soepel door ze in een vergiet te doen en er ca. ½ liter heet water op te gieten
- Dep de bladeren droog en leg ze, elkaar gedeeltelijk overlappend, twee aan twee op een plank
- Leg een van de tongfilets tussen twee velletjes natgemaakt plasticfolie en sla hem met de platte kant van een hakmes iets platter
- Doe hetzelfde met de overige filets
- Dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout
- Schep het tomaat-sjalotmengsel op het breedste gedeelte van de filets en rol de filets, beginnend met de brede kant, zorgvuldig op
- Verpak de tongrolletjes in de klaargelegde slabladeren
- Breng in een grote (stoom)pan een laag water aan de kook
- Leg de tongpakketje in het stoomgedeelte
- Leg een deksel op de pan en stoom de vispakketjes gaar (ca. 7 minuten)
- Breng water aan de kook
- Kook de tagliatelle gedurende 7 minuten tot ze beetgaar is
- Maak de paprika schoon en snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes
- Smelt de margarine in een steelpan en bak de groenten
- Doe het water bij de groenten en breng het vocht aan de kook (ca. 15 minuten)
- Pureer het paprikamengsel en meng er de melk door
- Laat de saus doorkoken tot de gewenste dikte of bind de saus eventueel met maïzena
- Schik alles mooi op een bord en versier met de saus
|