RECEPTEN > PASTA RECEPTEN >

300 KCAL RECEPTEN | AARDAPPEL RECEPTEN | DESSERT RECEPTEN | PASTA RECEPTEN | RIJST RECEPTEN | SOEP RECEPTEN | VEGETARISCH | VIS RECEPTEN | VLEES RECEPTEN |



Dessert Recepten

Koolvisrolletjes met een kleurrijke pastasalade

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 g koolvis
  • ½ ei
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel sojasaus
  • peper
  • 50 g bamboespruiten (uit blik)
  • 150 g Chinese kool
  • 45 g gekleurde spirelli’s, ongekookt
  • ½ citroen

Bereidingswijze:

  • Snij de vis in reepjes
  • Klop het ei los en voeg het fijngeperste knoflookteentje, de sojasaus en de peper toe
  • Snij de uitgelekte bamboespruiten in reepjes en doe ze met de vis bij het ei
  • Dompel de koolblaadjes onder in kokend water en laat uitlekken op keukenpapier
  • Verdeel de vulling over de koolblaadjes, plooi de zijkanten naar binnen en rol ze op
  • Leg de rolletjes naast elkaar in een stoommandje en stoom 15 minuten op volle kracht
  • Kook intussen de spirelli’s gaar en giet ze af
  • Meng met het sap van de citroen
  • Schil de koolrolletjes op de spirelli’s


Gepocheerde tongfilets in mosterdsaus met gekookte bloemkool en groene tagliatelle

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 10 g mosterd
  • 50 ml magere yoghurt
  • 5 g sjalot
  • 10 g augurken
  • 250 g bloemkool
  • water
  • 5 g visbouillonblokje
  • 100 g tongfilet
  • snuifje zout
  • 1 ml olijfolie
  • 50 g groene tagliatelle, ongekookt

Bereidingswijze:

 

  • Roer de mosterd door de yoghurt
  • Snipper de sjalot en de augurk fijn
  • Voeg de fijngesnipperde sjalot en de augurk toe aan het yoghurtmengsel
  • Was en snij de bloemkool
  • Kook het water en voeg de bloemkool toe
  • Laat ongeveer 10 minuten koken
  • Breng in een kom water aan de kook (tot juist onder het kookpunt)
  • Voeg het bouillonblokje toe
  • Rol de tongfilets op en steek vast met een cocktailprikker
  • Pocheer de tongfilets in de vloeistof
  • Breng in een derde kom opnieuw water aan de kook met een druppel olie en een snuifje zout
  • Voeg de tagliatelle toe
  • Laat 8 tot 10 minuten koken (zoals op de verpakking staat aangeduid
  • Schik de bloemkool, de tongfilets en de tagliatelle op een bord en versier met de mosterdsaus



Farfalle met kalkoen en shii-take

Ingrediënten voor 1 persoon:

 

  • 3 g maïszetmeel
  • 20 ml droge witte wijn
  • 25 ml sojasaus
  • ½ teentje knoflook
  • 125 g kalkoenfilet
  • 100 g verse courgette
  • 75 g verse shii-take
  • 5 ml olijfolie
  • 1 g kipbouillonblokje
  • 50 ml water
  • peper
  • muskaatnoot
  • 50 g farfalle, ongekookt

Bereidingswijze:

 

  • Meng het maïszetmeel met de witte wijn en de sojasaus
  • Pel het knoflookteentje en pers het
  • Snij de kalkoenfilet in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus
  • Zet dit afgedekt in de koelkast
  • Spoel de courgette en dep ze droog
  • Snij de courgette in fijne stukjes
  • Wrijf de shii-take schoon
  • Haal de kalkoenstukjes uit de marinade, dep droog en roerbak ze 5 minuten in een wok
  • Voeg in de laatste minuut de marinade toe
  • Haal de kalkoenblokjes uit de wok en wrijf de wok schoon
  • Breng ondertussen water aan de kook
  • Kook de farfalle tot hij gaar is
  • Verhit de olijfolie in een wok
  • Roerbak de courgettestaafjes en de shii-take gedurende 1 minuut in de olie
  • Giet de kipbouillon erbij en breng dit aan de kook
  • Voeg de kalkoenblokjes erbij en laat nog even goed doorwarmen
  • Kruid naar smaak met peper en muskaatnoot
  • Serveer met de gekookte farfalle




  Kippenflapje met tagliatelle

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g kipfilet (1 stuk)
  • 60 g bleekselderij
  • 300 g tomaten
  • 10 radijsjes
  • 50 g veldsla
  • 75 g cottage cheese
  • 1 citroen
  • 2 sjalotjes
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • zout
  • 65 g tagliatelle, ongekookt
  • 3 eetlepels balsamico

Bereidingswijze:

  • Grill de kipfilet gaar
  • Was de schoongemaakte bleekselderij, tomaten, radijsjes en sla
  • Snij de takjes bleekselderij in kleine stukjes en de sla in fijne reepjes
  • Meng de cottage cheese met het sap van 1 citroen, de fijngehakte sjalotjes, de tomatenpuree, de mosterd, de bleekselderij en de helft van de fijngesneden radijsjes
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Schep het cottage cheese-mengsel op de gehalveerde kipfilets
  • Maak er twee flapjes van en prik eventueel vast met houten prikkers
  • Kook de tagliatelle gaar
  • Snij de tomaten in schijfjes en schik ze met de fijngesneden sla naast een kippenflapje
  • Dien op met tagliatelle en giet er enkele eetlepels balsamico over



Gestoomde tongrolletjes met paprikasaus en pasta

Ingrediënten voor 1 persoon:

 

  • 90 g tomaat
  • 15 g sjalotje
  • 500 ml water
  • 30 g ijsbergsla
  • 100 g gefileerde tong
  • zout
  • peper
  • 35 g volkoren tagliatelle, ongekookt
  • 40 g rode paprika
  • 1 eetlepel magere melk

Bereidingswijze:

 

  • Ontvel de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes
  • Pel en snipper het sjalotje
  • Meng de sjalotsnippers met de blokjes tomaat en laat ze uitlekken in een zeef
  • Was de slabladeren en snijd de harde nerven er wigvormig uit
  • Maak de slabladeren soepel door ze in een vergiet te doen en er ca. ½ liter heet water op te gieten
  • Dep de bladeren droog en leg ze, elkaar gedeeltelijk overlappend, twee aan twee op een plank
  • Leg een van de tongfilets tussen twee velletjes natgemaakt plasticfolie en sla hem met de platte kant van een hakmes iets platter
  • Doe hetzelfde met de overige filets
  • Dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout
  • Schep het tomaat-sjalotmengsel op het breedste gedeelte van de filets en rol de filets, beginnend met de brede kant, zorgvuldig op
  • Verpak de tongrolletjes in de klaargelegde slabladeren
  • Breng in een grote (stoom)pan een laag water aan de kook
  • Leg de tongpakketje in het stoomgedeelte
  • Leg een deksel op de pan en stoom de vispakketjes gaar (ca. 7 minuten)
  • Breng water aan de kook
  • Kook de tagliatelle gedurende 7 minuten tot ze beetgaar is
  • Maak de paprika schoon en snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes
  • Smelt de margarine in een steelpan en bak de groenten
  • Doe het water bij de groenten en breng het vocht aan de kook (ca. 15 minuten)
  • Pureer het paprikamengsel en meng er de melk door
  • Laat de saus doorkoken tot de gewenste dikte of bind de saus eventueel met maïzena
  • Schik alles mooi op een bord en versier met de saus




 

Annelies Verhelst 

Voedingsdeskundige - diëtiste - sportdiëtiste

Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten
RIZIV erkenning: 5-60928-23-601 

Privé-praktijk :
Molenkouter 5 - 9620 Zottegem

Gsm : 0497  / 15 59 24