RECEPTEN > VEGETARISCH >

300 KCAL RECEPTEN | AARDAPPEL RECEPTEN | DESSERT RECEPTEN | PASTA RECEPTEN | RIJST RECEPTEN | SOEP RECEPTEN | VEGETARISCH | VIS RECEPTEN | VLEES RECEPTEN |



Vegetarische Recepten

Tofugoulash

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g tofu
  • 200 g uien
  • 300 g wortelen
  • 250 g gepelde tomaten uit blik
  • 100 g aardappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel karwijzaad of komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zeezout
  • peper
  • 3 dl groentenbouillon
  • 4 sjalotjes
  • 2 eetlepels zure room of lightroom met citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Pel en snipper de uien en de sjalotjes.
  • Schraap de wortelen en snijd ze in fijnen plakjes.
  • Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  • Verhit de olie in een grote wokpan en bak de tofu goudbruin.
  • Haal de tofu uit de wok.
  • Fruit de ui en de sjalotjes in de achtergebleven olie.
  • Voeg de plakjes wortel aan de ui toe, laat ze even meefruiten en roer dan de tomaten, de tomatenpuree, de tijm, het karwijzaad, het paprikapoeder en de peper naar smaak door het mengsel.
  • Giet de bouillon erbij en schep de aardappelblokjes erdoor.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven.
  • Schep de gebakken tofu door de goulash en stoof het geheel nog 15 minuten.
  • Roer vlak voor het opdienen de room erdoor en strooi de peterselie erover.

Aanbevolen bijgerecht: 100 g gekookte aardappelen per persoon, of 50 g droge rijst met een salade van komkommer en groene paprika.

Tip: Je kan de groentengoulash ook als basis gebruiken en dan voor de andere niet-vegetarische tafelgenoten kip of kalkoen erbij bakken.






 


 

Annelies Verhelst 

Voedingsdeskundige - diëtiste - sportdiëtiste

Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten
RIZIV erkenning: 5-60928-23-601 

Privé-praktijk :
Dreef 1a - 9860 Oosterzele

Gsm : 0497  / 15 59 24