5 TIPS VOOR EXTRA DIEETSUCCES

[ terug ]    


Vijf eenvoudige aanpassingen in je eetgewoonten kunnen al leiden tot gewichtsverlies zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen!


Tip 1: Let op met fruitsap
Alhoewel fruitsap natuurlijk veel gezonder is en meer voedingswaarde bevat dan frisdranken, behoort het niet tot de ideale dranken om je gewicht onder controle te houden.
Eén glas fruitsap bevat echter evenveel calorieën als een glas limonade.
Tenzij je probeert bij te komen in gewicht, is het dus aan te raden om een stuk fruit te eten in plaats van fruitsap te drinken. Door je dagelijkse glas fruitsap weg te laten, spaar je alvast 150 kcal uit.


Tip 2: Overdrijf niet met olie
Alhoewel olijfolie een veel beter en gezonder alternatief is dan mayonnaise of dressing, lopen de calorieën al gauw op.
Van alle oliën blijft olijfolie wel de beste keuze omwille van zijn gezondheidseffect ter preventie van hart-en vaatziekten.
Opdat de calorieën echter niet de pan zouden uitswingen, maak je best je vinaigrette als volgt: gebruik de helft zoveel olie maar voeg balsamicoazijn toe en kruiden zoals rozemarijn, basilicum en tijm voor een heerlijke vinaigrette.





Tip 3: Wees zuinig met natuurlijke zoetmakers
Honing, rietsuiker, ahornsiroop of rijstsiroop zijn natuurlijke zoetmakers die meer smaak en voedingswaarde aanbieden dan geraffineerde suiker. Maar wat men hierbij vaak vergeet is dat deze natuurlijke zoetmiddelen bijna evenveel calorieën aanbrengen dan de gewone kristalsuiker. Let dus evenzeer op het gebruik ervan, zeker als je je gewicht onder controle wil blijven houden.


Tip 4: Eet meer vezels
Door meer rauwkost te eten als knapperig tussendoortje, zorg je er niet alleen voor dat je minder snel honger zal krijgen. Je verhoogt er ook nog eens je dagelijkse inname van groenten door. Rauwe groenten zijn rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en water en arm aan calorieën. Je mag ze ook licht stomen tot ze beetgaar zijn. Knabbelen maar!


Tip 5: Vermijd gepaneerde gerechten
Gepaneerde gerechten zoals cordonbleu of gepaneerde fishsticks zijn echte dikmakers. Bindmiddelen zoals bloem of maïszetmeel bevatten geen waardevolle voedingsstoffen, alleen nodeloze calorieën. Daarenboven slorpen ze tijdens het bakken nog eens extra vet op waardoor het echte caloriebommen worden!

Door deze 5 tips in gedachten te houden, ben je alvast een goed eindje opweg om vanzelf gewicht te verliezen


 

Annelies Verhelst 

Voedingsdeskundige - diëtiste - sportdiëtiste

Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten
RIZIV erkenning: 5-60928-23-601 

Privé-praktijk :
Dreef 1a - 9860 Oosterzele

Gsm : 0497  / 15 59 24