BMI CALCULATOR >


Bereken hier je BMI (Body Mass Index)

BMI lager dan 18,5
Je hoeft absoluut niet op dieet. Wil je weten of je wel gezond en evenwichtig eet, dan kan je bij mij tericht voor een voedingsanalyse. Als je echt te mager bent, kan ik je helpen met het opstellen van een energieverrijkend dieet

BMI tussen 18,5 en 25
Je loopt geen verhoogd risico op gezondheidsproblemen. Bij vrouwen tussen 19 en 24 jaar is een BMI tot 20 gewenst. Bij mannen is dit licht ondervoed. Bij vrouwen tot 34 jaar wordt een BMI tot 23 aanbevolen. Vrouwen tot 34 jaar  hebben bij een BMI tussen 23 en 25 een licht overgewicht. Bij mannen tot 34 jaar is dit normaal. Met een persoonlijk voedingsschema kan ik je helpen dit gewicht te behouden, of enkele kilo's af te vallen.

BMI tussen 25 en 30
Houd je gewicht goed in de gaten. Nu is het aangewezen een paar kilootjes af te vallen en een dieetschema te laten opstellen. Doe je aan lichaamsbeweging ? Kies een sport die je graag doet, om zo extra calorieën te verbranden.

BMI tussen 30 en 40
Je gewicht komt in de gevarenzone. Je maakt kans op aandoeningen zoals diabetes, hartproblemen en rugklachten. 5 à 10 kg afvallen zou fantastisch zijn en zorgt ervoor dat je uit de gevarenzone komt.

BMI hoger dan 40
Je gezondheid loopt ernstig gevaar! Geef de moed niet op. Elke kilo die je kwijt bent, zorgt voor een vermindering van het gezondheidsrisico.


De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico bij een bepaald lichaamsgewicht. Het gaat er bij BMI dus niet om wat uiterlijk gezien het mooiste is. Veel hangt ook af van je fitheidsniveau. De indeling geldt voor volwassenen van 18 tot 65 jaar. Voor kinderen, ouderen en sporters wordt een andere berekening toegepast. Om je ideale gewicht te weten neem je best contact op.  

Sleep het blokje over de slider om uw lengte en gewicht in te geven.

Uw Body Mass Index is

BMI ONDERVERDELINGEN

ondergewicht Lager dan 18,5 uw gewicht is (iets) te laag
gezond gewicht Tussen 18,5 - 25 normaal gewicht
overgewicht Tussen 25 -30 hou uw gewicht in de gaten
groot overgewicht Tussen 30 - 40 overgewicht, in de gevarenzone
ernstig overgewicht Hoger dan 40 ernstig overgewicht, gevaar !


 

Annelies Verhelst 

Voedingsdeskundige - diëtiste - sportdiëtiste

Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten
RIZIV erkenning: 5-60928-23-601 

Privé-praktijk :
Dreef 1a - 9860 Oosterzele

Gsm : 0497  / 15 59 24