RECEPTEN > SOEP RECEPTEN >

300 KCAL RECEPTEN | AARDAPPEL RECEPTEN | DESSERT RECEPTEN | PASTA RECEPTEN | RIJST RECEPTEN | SOEP RECEPTEN | VEGETARISCH | VIS RECEPTEN | VLEES RECEPTEN |



Soep Recepten

Koude tomatensoep


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg verse tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blokje magere kippenbouillon
  • 1 liter water
  • peper
  • zout
  • enkele blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze:

  • Pel 1 kg verse tomaten en snij ze in kleine stukken
  • Hak de 2 uien fijn
  • Pers de 2 knoflookteentjes uit
  • Stoof de groenten zachtjes aan in de olijfolie
  • Los het bouillonblokje volledig op in 1 liter warm water
  • Overgiet de groenten met de kippenbouillon
  • Mix de soep goed door
  • Hak enkele blaadjes basilicum extra fijn
  • Breng verder op smaak met peper, zout en de fijngehakte basilicum
  • Werk het bord af met een blaadje verse basilicum
  • Dien de soep ijskoud op






  Verfrissende komkommersoep

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 komkommers (+/- 200 g/stuk)
  • 1 tas magere yoghurt
  • zout
  • zwarte peper
  • 3 grote ijsblokjes
  • verse muntblaadjes

Bereidingswijze:

  • Schil de komkommers
  • Snijd eerst enkele schijfjes van een komkommer en gebruik deze als garnituur
  • Verwijder de zaadjes uit de resterende komkommers en snijd alles in kleine stukjes
  • Breng de kleingesneden komkommerstukjes in een blender
  • Voeg er de yoghurt bij
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Blend het mengsel tot een smeuïge massa wordt gevormd
  • Voeg één na één de ijsblokjes toe
  • Hak de muntblaadjes fijn
  • Voeg de munt toe aan het mengsel
  • Laat de blender nog enkele seconden mengen
  • Serveer de koude soep en versier met de schijfjes komkommer


 

Annelies Verhelst 

Voedingsdeskundige - diëtiste - sportdiëtiste

Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten
RIZIV erkenning: 5-60928-23-601 

Privé-praktijk :
Dreef 1a - 9860 Oosterzele

Gsm : 0497  / 15 59 24