ZWARTE CHOCOLADE TOCH NIET ZO GEZOND?

[ terug ]    



Van zwarte chocolade werd steeds aangenomen dat het de minst slechte van de drie duiveltjes was. Uit vroegere onderzoeken werd aangetoond dat zwarte chocolade rijk is aan flavonoïden, dit zijn anti-oxydanten aanwezig in cacao. Die flavonoiden hebben een beschermende werking op het hart en de bloedvaten.

Witte chocolade en melkchocolade bevatten geen flavonoiden meer en bezitten dus geen beschermende eigenschappen.

In de praktijk blijkt echter dat de meeste fabricanten deze stoffen uit de chocolade verwijderen omdat ze een erg bittere smaak geven. Dit melden enkele onderzoekers in het Britse Medische Vakblad The Lancet.

De meeste zwarte chocolade bevat dus geen flavonoiden. Maar ook al zitten de flavonoiden er nog in, laten we ook niet vergeten dat chocolade veel vet en suiker bevat en dus een echte caloriebom is.

Opletten geblazen is dus de boodschap!


 

Annelies Verhelst 

Voedingsdeskundige - diëtiste - sportdiëtiste

Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten
RIZIV erkenning: 5-60928-23-601 

Privé-praktijk :
Dreef 1a - 9860 Oosterzele

Gsm : 0497  / 15 59 24