Gevulde tomaten met lamsvlees
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 140 g aardappelen
- 1 middelgrote tomaat
- 100 g broccoli
- 5 ml sojaroom
- peper
- zout
- muskaatnoot
- 3 g mozzarella
- 1 theelepel olijfolie
- 75 g mager lamsvlees
- 1 eetlepel peterselie
Bereidingswijze:
- Was de aardappelen, dep ze droog en leg ze op een bakplaat
- Bak ze 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven
- Snij het kapje van de tomaten en schraap ze leeg
- Stoom de broccoli gaar, mix fijn en meng met de sojaroom
- Breng op smaak met wat peper, zout en muskaatnoot
- Vul de tomaten met dit mengsel en bedek met de mozzarella
- Zet de tomaten 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
- Verhit de olijfolie en bak het lamsvlees gaar
- Halveer de aardappelen in de lengte en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot
- Versier met fijngesneden peterselie
Kippenflapje met tagliatelle
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g kipfilet (1 stuk)
- 60 g bleekselderij
- 300 g tomaten
- 10 radijsjes
- 50 g veldsla
- 75 g cottage cheese
- 1 citroen
- 2 sjalotjes
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 theelepel mosterd
- peper
- zout
- 65 g tagliatelle, ongekookt
- 3 eetlepels balsamico
Bereidingswijze:
- Grill de kipfilet gaar
- Was de schoongemaakte bleekselderij, tomaten, radijsjes en sla
- Snij de takjes bleekselderij in kleine stukjes en de sla in fijne reepjes
- Meng de cottage cheese met het sap van 1 citroen, de fijngehakte sjalotjes, de tomatenpuree, de mosterd, de bleekselderij en de helft van de fijngesneden radijsjes
- Breng op smaak met peper en zout
- Schep het cottage cheese-mengsel op de gehalveerde kipfilets
- Maak er twee flapjes van en prik eventueel vast met houten prikkers
- Kook de tagliatelle gaar
- Snij de tomaten in schijfjes en schik ze met de fijngesneden sla naast een kippenflapje
- Dien op met tagliatelle en giet er enkele eetlepels balsamico over
Geroosterd varkenshaasje met picklessaus en witlof
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 200 g witlof
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 ml water
- 5 g vleesbouillonblokje
- 5 g pickles
- 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
- 100 g varkenshaasje (= medaillons)
- peper
- zout
- 140 g schoongemaakte aardappelen
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze:
- Maak het witlof schoon en hol de bittere stronkjes aan de onderkant uit
- Verhit de olie en voeg de witlofstronken toe
- Laat ze zachtjes gaar stoven en breng op smaak met peper en zout
- Breng het water aan de kook en voeg het vleesbouillonblokje toe
- Voeg de pickles en de kappertjes toe en laat inkoken
- Rooster ondertussen de medaillons op de roosterpan en breng op smaak met peper en zout
- Serveer er gekookte aardappelen bij en garneer met peterselie
|
|
Kalkoenlapje met preisaus, gestoomde jonge worteltjes en gekleurde rijst
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 300 g jonge wortelen
- 100 g kalkoenlapjes
- 25 g preiwit
- 5 g gehakte sjalot
- 5 g fijngesneden waterkers
- 2 g van een groentenbouillonblokje (voor 100 ml vocht)
- 100 ml water
- 5 g maïzenabloem
- 35 g ongepelde rijst, ongekookt
- snuifje peper en zout
- 1 koffielepel kerriepoeder
- peterselie
Bereidingswijze:
- Schraap de jonge wortelen en snij ze in reepjes
- Bak het kalkoenlapje in een anti-aanbakpan
- Stoof het fijngesneden preiwit samen met de gehakte sjalot, de waterkers en het bouillonblokje in de helft van het water (50 ml)
- Leg daarin het kalkoenlapje en laat het gaar worden
- Neem het vlees uit de pan
- Voeg de rest van het water toe en bindt het geheel licht met maïzenabloem
- Stoom de wortelen tot ze beetgaar zijn
- Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat vermeld
- Kruid naar smaak met peper en zout
- Verdeel de rijst in twee helften
- Voeg bij de ene helft de koffielepel kerriepoeder
- Maak twee torentjes van de rijst en plaats ze naast elkaar op het bord
- Werk af met een takje peterselie op de ongekleurde rijst
- Schik ook de wortelen en het vlees op het bord
- Giet de saus over het vlees
Kleurrijke brochette met couscous
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 35 g mager varkensvlees
- 35 g kipfilet
- 35 g mager rundvlees
- 100 g tomaat
- 30 g groene paprika
- 30 g gele paprika
- 50 g komkommer
- 25 g ui
- 5 ml azijn
- 5 ml mosterd
- 2 eetlepels magere yoghurt
- fijngehakte kervel
- fijngehakte sterkers
- fijngehakte peterselie
- peper
- zout
- 10 blaadjes veldsla
- 35 g couscous, ongekookt
Bereidingswijze:
- Snij de verschillende soorten vlees in blokjes van dezelfde grootte
- Maak de groenten schoon, was ze grondig en snij ze in gelijke stukjes
- Steek de stukjes vlees, paprika, ui, tomaat en komkommer afwisselden aan spiesjes
- Bestrooi met de kruiden en zout
- Gril ze gaar
- Kook de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking
- Klop de azijn en de mosterd door elkaar
- Voeg de yoghurt en de fijngehakte kervel, sterkers en peterselie toe en meng goed
- Breng op smaak met peper en zout
- Schik de spiesjes op enkele gewassen blaadjes veldsla
- Dien op met de yoghurtsaus met groene kruiden en de couscous
Farfalle met kalkoen en shii-take
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 3 g maïszetmeel
- 20 ml droge witte wijn
- 25 ml sojasaus
- ½ teentje knoflook
- 125 g kalkoenfilet
- 100 g verse courgette
- 75 g verse shii-take
- 5 ml olijfolie
- 1 g kipbouillonblokje
- 50 ml water
- peper
- muskaatnoot
- 50 g farfalle, ongekookt
Bereidingswijze:
- Meng het maïszetmeel met de witte wijn en de sojasaus
- Pel het knoflookteentje en pers het
- Snij de kalkoenfilet in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus
- Zet dit afgedekt in de koelkast
- Spoel de courgette en dep ze droog
- Snij de courgette in fijne stukjes
- Wrijf de shii-take schoon
- Haal de kalkoenstukjes uit de marinade, dep droog en roerbak ze 5 minuten in een wok
- Voeg in de laatste minuut de marinade toe
- Haal de kalkoenblokjes uit de wok en wrijf de wok schoon
- Breng ondertussen water aan de kook
- Kook de farfalle tot hij gaar is
- Verhit de olijfolie in een wok
- Roerbak de courgettestaafjes en de shii-take gedurende 1 minuut in de olie
- Giet de kipbouillon erbij en breng dit aan de kook
- Voeg de kalkoenblokjes erbij en laat nog even goed doorwarmen
- Kruid naar smaak met peper en muskaatnoot
- Serveer met de gekookte farfalle
|