Koude tomatensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg verse tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blokje magere kippenbouillon
- 1 liter water
- peper
- zout
- enkele blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze:
- Pel 1 kg verse tomaten en snij ze in kleine stukken
- Hak de 2 uien fijn
- Pers de 2 knoflookteentjes uit
- Stoof de groenten zachtjes aan in de olijfolie
- Los het bouillonblokje volledig op in 1 liter warm water
- Overgiet de groenten met de kippenbouillon
- Mix de soep goed door
- Hak enkele blaadjes basilicum extra fijn
- Breng verder op smaak met peper, zout en de fijngehakte basilicum
- Werk het bord af met een blaadje verse basilicum
- Dien de soep ijskoud op
|
|
Verfrissende komkommersoep
Ingrediënten voor 2 personen:
- 3 komkommers (+/- 200 g/stuk)
- 1 tas magere yoghurt
- zout
- zwarte peper
- 3 grote ijsblokjes
- verse muntblaadjes
Bereidingswijze:
- Schil de komkommers
- Snijd eerst enkele schijfjes van een komkommer en gebruik deze als garnituur
- Verwijder de zaadjes uit de resterende komkommers en snijd alles in kleine stukjes
- Breng de kleingesneden komkommerstukjes in een blender
- Voeg er de yoghurt bij
- Breng op smaak met peper en zout
- Blend het mengsel tot een smeuïge massa wordt gevormd
- Voeg één na één de ijsblokjes toe
- Hak de muntblaadjes fijn
- Voeg de munt toe aan het mengsel
- Laat de blender nog enkele seconden mengen
- Serveer de koude soep en versier met de schijfjes komkommer
|