Bamboe bali van vis
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 50 g ui
- 30 g bleekselderij
- 75 g prei
- 75 g wortelen
- ½ eetlepel arachideolie
- ½ teentje knoflook
- 1 klein stukje gember
- 20 g sojascheuten
- handvol spinaziebladeren
- 1 dl water
- 3 g vetarm kippenbouillonblokje
- chilisaus
- 100 g kabeljauw
- sap van ¼ citroen
- peper
- zout
- ½ eetlepel maïsbloem
- 35 g ongepelde rijst, ongekookt
- 25 g gekookte scampi
- gehakte bieslook
Bereidingswijze:
- Maak de groenten schoon
- Versnipper de ui, snij de selderij in fijne reepjes, de prei in fijne ringen en de wortelen in dunne plakjes
- Verhit de olie in de wok
- Roerbak gedurende één minuut de ui, de fijngeperste knoflook en de gemberwortel
- Voeg de andere groenten en de spinazie toe en roerbak 4 minuten
- Doe in de wok 1 dl water, het kippenbouillonblokje en de chilisaus
- Breng aan de kook, leg er de stukken vis op en besprenkel met citroen, peper en eventueel zout
- Laat 10 minuten garen
- Breng in een kom water aan de kook, voeg er de rijst aan toe en kook hem gaar
- Bind met de maïsbloem
- Dien op met rijst en scampi’s, garneer met bieslook
|
|
Kalkoenlapje met preisaus, gestoomde jonge worteltjes en gekleurde rijst
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 300 g jonge wortelen
- 100 g kalkoenlapjes
- 25 g preiwit
- 5 g gehakte sjalot
- 5 g fijngesneden waterkers
- 2 g van een groentenbouillonblokje (voor 100 ml vocht)
- 100 ml water
- 5 g maïzenabloem
- 35 g ongepelde rijst, ongekookt
- snuifje peper en zout
- 1 koffielepel kerriepoeder
- peterselie
Bereidingswijze:
- Schraap de jonge wortelen en snij ze in reepjes
- Bak het kalkoenlapje in een anti-aanbakpan
- Stoof het fijngesneden preiwit samen met de gehakte sjalot, de waterkers en het bouillonblokje in de helft van het water (50 ml)
- Leg daarin het kalkoenlapje en laat het gaar worden
- Neem het vlees uit de pan
- Voeg de rest van het water toe en bindt het geheel licht met maïzenabloem
- Stoom de wortelen tot ze beetgaar zijn
- Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat vermeld
- Kruid naar smaak met peper en zout
- Verdeel de rijst in twee helften
- Voeg bij de ene helft de koffielepel kerriepoeder
- Maak twee torentjes van de rijst en plaats ze naast elkaar op het bord
- Werk af met een takje peterselie op de ongekleurde rijst
- Schik ook de wortelen en het vlees op het bord
- Giet de saus over het vlees
|